Odduhe ROVIA® genialna rešitev za vsako streho!

Barvni toni ROVIA®

Barvni toni ROVIA

ROVIA® strešni sistemi so namenjeni za prezračevanje ventilatorskih cevi iz kuhinj in kopalnic, za prezračevanje sanitarnih prostorov in odzračevanje komunalnih kanalizacijskih vodov.
Sistem je univerzalen in omogoča različne tipe povezav. Tako lahko zunanjo cev s kapo zamenjamo z antenskim prebojem ali pa nanj namestimo cev za odvod dimnih plinov.

Sistem je patentiran in preprosto »genialen«.

Strešna odduha ROVIA® je izdelana tako, da omogoča optimalno prezračevanje in odzračevanje cevi ter hitro montažo. Hitra in enostavna montaža ne zahteva uporabe orodja. Kolenski zglob je nastavljiv in omogoča prilagoditev odduhe na različne strešne naklone v razponu od 5°do 50° Za zelo nizke naklone oziroma ravne strehe so dobavljive posebne izvedbe strešnih odduh.

Gibljiva priključna cev iz posebno mehkega PVC-ja predstavlja povezavo med vodilom cevi in strešnikom ter ustvarja spoj med prezračevalno cevjo in streho. Spoj med strešnikom in vodilom cevi zagotavlja jeklena vzmetna objemka debeline 1.5 mm. Na nasprotni strani gibljive cevi je nameščen debelostenski cevni priključek oziroma reducirka, ki omogoča priključitev odduhe na odzračevalno cev. Reducirka premera DN70/DN125 je izdelana iz trde 2,5 mm debele PVC plastične mase odporne na vremenske vplive in staranje. Različne dolžine cevi in variabilni premer reducirke omogoča veliko izbiro pri vgradnji.

Strešnik ROVIA® - Univerzalni strešni preboj je primeren za skoraj vse vrste streh in strešnih kritin. Prilagodljiva osnovna plošča se zanesljivo prilega na vsak strešnik in zagotavlja tesnenje zgoraj/spodaj s tesnilnim plisiranim robom, vzdolžno pa tesnenje zagotavljata dva stranska žleba, ki se prilagodita vsaki formi kritine. Pod spodnjim robom je nanešen sloj trajno elastičnega lepila, ki omogoča trajno elastično vez med kritino in odduho. Nad strešnim prebojem sta nakazani mesti za pritrditev strešnika na leseno letev.

Odduhe ROVIA® lahko preprosto sestavimo brez orodja.

  • Najprej povežemo gibljivo cev z osnovno ploščo strešnika ter vložnim tulcem.
  • Strešnik pribijemo na letev.
  • Na strešnik namestimo kolenski pokrov.
  • Z rotiranjem pokrova za 180° dosežemo vertikalno lego zunanje cevi s kapo v območju od 20°do 50° naklonskega kota strehe.
  • Preprosto privijemo cev s kapo in zategnemo spoj.

Odduhe Rovia

Sistem je priloagodljiv na različne naklone streh

Montaža odduhe z notranje strani

Odduhe ROVIA®